ZWEDEN, dag 15 (26-07-2015)

DSCN0265

DSCN0279

Zoals pap vanmiddag zei: ‘Kan je dit ook weer van je bucketlist afstrepen.’ – Niet dat iemand van ons een bucketlist heeft, maar het was wel zó ontzettend mooi bij de krijtrotsen – MØns Klint dat als je wel een bucketlist hebt, dit er zeker bij moet staan.

DSCN0282

DSCN0284

DSCN0285

Het is een heel bijzondere plek. De rotsen, wit van het krijt & het water dat steeds helderder word hoe verder het van de kust is. Het gekke eraan is dat er bovenop direct weer bossen zijn. Als je daar in het bos staat, voelt het niet alsof je nog steeds bij dezelfde krijtrots bent als toen je beneden stond. De rots brokkelt langzaam af, kleine steentjes vallen naar beneden en als de boom pech heeft valt het mee.

DSCN0278

‘Het voelt hier alsof je op het eind van de wereld bent.’ Zei mam vandaag toen ze om zich heen keek. Daar ben ik het helemaal mee eens. En dat waren die 360 traptreden om er te komen zeker waard.

Er was ook een museum, een bezoekerscentrum, winkeltje en een restaurantje. Genoeg dingen om te zien en te lezen. Er stond bijvoorbeeld dat er vele fossielen gevonden worden bij deze krijtrotsen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s