ZWEDEN, dag 16 (27-07-2015)

DSCN0310

DSCN0311

Na een paar crackers & een sneetje van duur campingbrood te hebben gegeten gingen we naar Roskilde om te winkelen. Ik kocht een korte broek & een nieuw sportshirt. Mam kocht een nieuwe broek en pap kocht een ruitjes blouse & een trui. Ook gingen we nog langs een viswinkel/jachtwinkel waar pap nog een paar vliegjes kocht voor zijn vishengel.

DSCN0314

DSCN0327

Ik had op instagram foto’s gezien van het park ‘Superkilen’ in NØrrebro. Toen we er eenmaal waren, leek het tegen te vallen. Het zag er erg klein uit en was omheind door flats. Maar wat bleek; het was een smal, lang park met 3 zones: ‘The Red Square’, ‘The Black Market’ & ‘The Green Park’. Het was erg apart, heel leuk!

DSCN0329

DSCN0332

DSCN0344

Het rode plein verwijst naar het stedelijk leven met café, muziek en sport. Het asfalt met strepen is de plek om te relaxen of te spelen. Er staan o.a. een speeltoestel, een fontein & bankjes. Het park met gras is bedoeld om te picknicken en wandelen.

DSCN0339

DSCN0349

DSCN0350

DSCN0352

Er komen meer dan 50 nationaliteiten in het hele park samen. Al die nationaliteiten hebben er iets neergezet wat kenmerkend is voor hen. Voorbeelden: fietsenrekken, speelborden, bbq’s, schommels, bankjes en meer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s